Här kommer en del vanliga frågor om Äventyren och annan verksamhet.
Tveka inte att höra av dig till oss ifall du har en fråga som inte besvaras här!

Äventyren

Hur kommer vi till er?
Det beror på var dagen ska äga rum. Se respektive pedagogisk planering. Resor till Rävsta Gård, Sigtuna och Märsta görs med kommunal trafik och planeras av den enskilde läraren. För de avlägsna skolorna Odensala, Skepptuna och Råbergs gäller särskilda regler.
För resor till Flottvik och Näsudden hämtas ni med buss kl 08.15 från skolan (uppdrag har lämnats till Ellenius buss, 08-59142121 eller 0706852121 vid nödfall) och ni åker ifrån oss kl 13.30.
Var är bussen nånstans? Min klass står utanför huset och jag ser ingen buss.
Det finns två vanliga skäl: 1) Bussen står på ett annat ställe inte långt därifrån. Gå runt och/eller ring Ellenius ”nödfall”-nummer (se ovan). 2) Om Ellenius inte har skickat någon buss, har det blivit nåt fel i planeringen. Ring Friedrich eller (om han inte kan svara) någon annan på Naturskolan.
Hur länge tar en lektion?
Cirka en timme. Vi ger dig dagen och du föreslår den exakta tiden via dina inställningar1.
Får vi någon lunch hos er?
Naturskolan har avtal med Mat-enheten i kommunen och om du har angett matpreferenser 1, kommer din klass att få den mat hos oss som är anpassat till dem. Vissa dagar krävs det att eleverna tar med en egen vattenflaska, men i så fall säger vi till.
Får vi lärare någon mat? Har ni koll på mina allergier?
Ja! Om eleverna får mat då får ni också mat! Ifall du är vegetarian, vegan eller har någon allergi, ange det tillsammans med elevernas matpreferenser!
Vi är en friskola. Gäller det några särskilda villkor för oss?
Nej. Friskolor kommer gratis och behandlas lika som alla andra. Så har kommunen beslutat och det är bra så.
En av dagarna som vi fick passar inte. Kan vi byta?
Javisst. Kolla lärarlistan och kontakta den läraren som du skulle vilja byta med. Om ni kommer överens, meddela Naturskolan via mejl.
Jag hittar inte pedagogiska planeringen för en viss dag. Var är den?
Om du har letat på Äventyrssidan och ändå inte kunnat hitta någon tillfredsställande pedagogisk planering, så beror det med all sannolikhet på att den inte är klar. Äventyren håller på att planeras och ibland blir dem klara i sista stund eller ändras för att förbättra undervisningen. Vi ber om ursäkt för eventuell krångel som detta orsakar för dig.
Jag lämnar över min grupp till en annan lärare. Vad ska jag göra?
Gå till dina inställningar1 och ändra mejladressen till den nya lärarens mejladress så fort du vet. Om du ska flytta till Sibirien utan internet och vet inte din efterföljare än, vidarebefodra det senaste mejlet du fick av oss till någon som kan ändra adressen senare. Det viktiga är länken till dina inställningar som finns i varje mejl och är unik för varje grupp. Om du har frågor, hör av dig!
Vi ska komma med två grupper. Men vi är ju tre klasser!
Vi försöker att erbjuda vår verksamhet och tid till så många elever inom kommunen som möjligt utan att kvalitén ska kompromissas för mycket. Därför försöker vi vara så nära en gruppstorlek av 30 elever utan att överträffa den. Vi använder oss av formeln Gruppantal = RundaUpp(Årskursstorlek/30). Har ni 72 elever, delas beloppet med 30 (=2,4) och rundas upp (=3). Ni kommer med 3 grupper.

Annat

Jag vill paddla! Min klass vill bada isvak! Pelle vill se en räv!
Det går säkert att hitta en tid till det! Mejla oss via formuläret längre ner!
Jag får flera mejl samtidigt av er.
Den vanligaste förklaringen är att du förvaltar flera elevgrupper. Av tekniska skäl har vi ett konto var för varje elevgrupp som hälsar på oss. Olika grupper har olika allergier, kommer oftast på olika dagar och behöver planeras enskilt ur Naturskolans perspektiv. Vi förstår att för en lärare som förvaltar en hel årskurs med flera grupper det kanske känns konstigt att få flera mejl samtidigt, men det skulle ta för lång tid att manuellt sammanställa flera gruppers information till ett enda mejl.
Jag har en fråga som inte står med här!
Använd kontaktformuläret, så lär vi svara!

Har du en annan fråga?

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

1. En länk till dina inställningar finns i senaste mejlet.